بر اساس گزارشها، وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفته است، تا کمکهای این کشور به افغانستان را قطع کند. شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان، ضمن اینکه از کمکهای همیشگی مردم ایالات متحده آمریکا برای مردم افغانستان قدردانی مینماید، قطع کمکها به مردم افغانستان از سوی دولت این کشور پس از تسلیم دهی قدرت به گروه طالبان را جفای در حق مردم افغانستان قلمداد نموده و بر تداوم کمکها با یک میکانیزم مشخص و مورد قبول تاکید مینماید.
پس از تسلیم دهی قدرت به گروه طالبان، وضعیت زندگی مردم افغانستان با چالشهای جدی و متعددی مواجه شده است. در پهلوی محدودیتهای اجتماعی و فرهنگی، قتل و غارت اموال و دارایهای مردم، افزایش مهاجرت و بحران اقتصادی تأثیرات عمیقی بر جامعه گذاشته و به نحوی زندگی مردم را فلج نموده است.
شورای عالی مقاومت ملی، ضمن تقاضای تداوم کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان، بر این باور است که کمک رساندن به حدود ۲۳ میلیون نیازمند و قشر آسیبپذیر جامعه مسئولیت انسانی و اخلاقی جامعه بشری در جهت کاهش آلام انسانی و احیای امید در دل آسیب دیدگان و حفظ کرامت انسانی است. قطع کمکها به مردم افغانستان میتواند قحطی و بحران را تشدید بخشد. از اینرو شورای عالی مقاومت ملی، خواهان شکلگیری یک چارچوب و میکانیزم شفاف، پاسخگو و مشترک برای پیشبرد اقدامات کمکرسانی و توسعهای است، تا ضمن افزایش اثربخشی کمکها، از هرگونه انحراف از مسیر اصلی آن و فربه سازی و تقویت گروههای تروریستی در رأس آن گروه افراطی طالبان با رویکرد تروریستی جلوگیری شود. زیرا همزمان که قطع کمکها میتواند افزایش گرسنگی، مرگ و میر، مهاجرتهای غیر قانونی و کشنده را به همراه داشته باشد، توضیع کمکها بدون یک چهارچوب مشخص نیز میتواند مورد سوء استفاده گروههای تروریستی قرار بگیرد و منجر به تقویت این گروهها شود.
شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان، به عنوان یک چتر سیاسی بزرگ و بخش بزرگ از جامعهی افغانستان، خواستار تداوم کمکهای بشردوستانه برای مردم افغانستان در شرایط دشوار اقتصادی و اجتماعی موجود بوده و بر شفافیت و عدالت در روند توزیع کمکها تاکید مینماید.