در پی تشدید بحران انسانی ناشی از نا امنی، فقر ساختاری و بیثباتی گسترده در افغانستان، موج جدیدی از مهاجرتهای اجباری، بهویژه از سوی اقشار آسیبپذیر، به مرزهای کشورهای همسایه جریان یافته است. در این میان، شاهد جلوههای والای انساندوستی، همبستگی ملی و تعهد اجتماعی از سوی تاجران، افراد خیّر، گروههای داوطلب و نهادهای مدنی داخلی در مناطق مرزی افغانستان بودهایم. این تلاشهای بیدریغ که در شرایط دشوار صورت گرفته، موجب تسکین آلام مهاجرین و بازتابی از روح مسئولیتپذیری در برابر هموطنان دردمند بوده است. شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان، با نهایت احترام و امتنان، از این حمایتهای ارزنده و اقدامات ارزشمند، قدردانی نموده و آن را نمونهای بارز از همبستگی ملی در برابر یک بحران انسانی میداند.
شورای عالی مقاومت، ضمن ارجگذاری از میزبانی دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران از مهاجرین افغانستان طی سالیان متمادی از مردم این کشور، خیرین و نهادهای مردمی و دولتی دعوت مینماید تا مشخص شدن وضعیت افغانستان به حمایتهای انساندوستانه از مهاجرین افغانستان ادامه بدهند. استمرار این همیاری، نشانهای روشن از پایبندی به اصول اخلاقی، اسلامی و تعهدات بشردوستانه خواهد بود.
شورای عالی مقاومت، از تمامی نهادهای بینالمللی، بهویژه سازمانهایی چون کمیساریای عالی پناهندگان، سازمان بینالمللی مهاجرت، صلیب سرخ جهانی، و سایر نهادهای ذیربط که مسئولیتهای حقوقی و انسانی در قبال مهاجرین و پناهجویان دارند، میخواهد تا در قبال وضعیت اسفبار مهاجرین افغانستان حضور فعالتر، تعهد عملی و اقدامات حمایتی ملموستری از خود نشان بدهند، زیرا وضعیت بحرانی کنونی، همکاری فوری، افزایش منابع و پاسخگویی مؤثر را ایجاب مینماید.
شورای عالی مقاومت، همچنان از دولت جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد که با درک از شرایط شکننده و تهدیدآمیز افغانستان، از هرگونه اخراج اجباری مهاجرین افغانستان خودداری نموده و رویکردی اخلاقی و مبتنی بر اصول حقوق بینالملل و عرف اسلامی در پیش گیرد. بازگرداندن مهاجرین به سرزمینی که در آن امنیت جانی و مالی و کرامت انسانی شهروندانش تهدید میشود، نهتنها مغایر با تعهدات بینالمللی است، بلکه تبعات جبرانناپذیری بر وضعیت اجتماعی و انسانی هزاران خانواده خواهد داشت.
شورای عالی مقاومت، بار دیگر ضمن استقبال از صدور حکم بازداشت شماری از رهبران گروه طالبان توسط دادگاه کیفری بینالمللی (لاهه)، خواستار اجرای فوری و مؤثر این احکام توسط دولتها و نهادهای بینالمللی بوده و باور دارد که پایان دادن به فرهنگ معافیت از مجازات و تحقق عدالت برای قربانیان، پیششرط اساسی صلح پایدار در افغانستان است.
شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان، باور دارد که بحران مهاجرت افغانستان، تنها با همکاریهای منطقهای، مسئولیتپذیری کشورها و ایفای نقش مؤثر نهادهای بینالمللی مدیریتپذیر خواهد بود. اکنون زمان آن فرا رسیده است که جامعه جهانی، همبستگی خود را نه در سخن، بلکه در عمل، با ملت رنجدیده افغانستان ابراز دارد.