شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان، با اعتقاد به اصلِ بهمپیوستگی جهانِ امروز و تأثیرات سریع و فرامرزی تحولات در آن، همواره بر هماهنگی، همکاری مشترک و نقش سرنوشتساز جامعهی جهانی در امر رسیدگی به چالشهای دامنگیرِ عضوی از محیط بینالملل تاکید نمودهاست و مبتنی بر همین قاعده پیوسته تلاش کردهاست تا توجهِ ملموسِ جامعهی بینالمللی را در ارتباط به خطرات ناشی از تداومِ حاکمیتِ نامشروع گروه طالبان بر افغانستان برای صلح و امنیت منطقهای و جهانی، مبذول دارد.
شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان از هر مناسبت و اقدامیکه اعادهی ارادهی حاکمیّت مردم افغانستان بر سرنوشت سیاسیشان و احترام به حقوق اساسی و بشری آنها را در محراق توجه قرار دهد حمایت میکند و نشست مشورتی مسکو را نیز براساس همین اصل پیگیری و مورد ارزیابی قرار خواهد داد.
با اینکه شورای مقاومت ملی، دعوت نکردن طالبان به نشست مذکور را یک گامِ ارزنده در جهت احترام به اراده و خواستههای برحق مردم افغانستان میداند و از چنین اقدامی قدردانی میکند و نیز آنرا نشانهی واضحِ تایید بینالمللی مبنی بر عدم مشروعیت گروه یادشده برای نمایندگی از مردم میپندارد، از برگزارکنندگان و اعضای نشست مشورتی مسکو توقع دارد در حمایت از مردم افغانستان گامهای جدیتری بردارند و با استناد به ارتباط مستقیم میان حاکمیّت غاصبانهی گروه طالبان و گسترش تروریسم و قاچاق مواد مخدر، چگونگی و سطح تعاملشان را با این گروه بصورت اساسی بازنگری نمایند.
از زمان تسلط نامشروعِ گروه طالبان بر افغانستان، بحران انسانی و حقوقبشری بطور روزافزون شدید شدهاست، مردم بومی از مناطق مسکونیشان کوچ اجباری داده شدهاند، گروههای متعددِ تروریستیِ فرامرزی و منطقهای در خاک افغانستان، بهویژه در سرحدات شمالی کشور جابحا شدهاند و حتی گزارشهایی وجود دارد که برای چنین گروهها پاسپورت افغانستان توزیع شدهاست، زنان از عرصههای زندگی اجتماعی حذف و از تحصیل بازماندهاند، مردم ملکی بهگونهی هدفمند مورد شکنجه و قتل قرار گرفتهاند و امنیت حتی در مفهوم ابتدایی آن وخیمتر گردیدهاست.
شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان، موارد فوقالذکر را خطرات بالقوه و بالفعلی میداند که چنانچه جدی گرفته نشوند، صلح و امنیت منطقهای و جهانی با تهدیدات بیسابقهای روبرو خواهد شد. به باورِ این شورا، با توجه به سازوکارهای جهان معاصر، بحرانها تنها در کشوری ایستاده نمیمانند و به علت ماهیت فراگیریشان، به آسانی مرزها را درمینوردند.
مردم افغانستان از نشست مشورتی مسکو و در عموم جامعهی جهانی انتظار دارند تا در جهت پایان دادن به بحران افغانستان و آوردن یک تغییر مطلوب و قابل قبول برای مردم این کشور، بهعنوان عضوی از جامعهی بشری که دارای مشروعیت بین المللی نیز باشد، با آنها همکاری نموده و اقدامات موثری را در این زمینه عملی سازند.