شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان از سازمان ملل متحد و از صدور قطعنامه 2721 مورخ 29 دسمبر 2023 آن سازمان که بر اساس پیشنهاد همآهنگ کننده ارشد آن سازمان در امور افغانستان، به تصویب رسید و افغانستان را در محراق توجه جامعهی جهانی قرار داده است، سپاسگزاری مینماید.
افغانستان در بحران عمیق انسانی، حقوق بشری، اقتصادی و سیاسی بسر میبرد. فقدان مشروعیت سیاسی، تعطیل حکومتداری، گسترش فقر، سلب آزادی، بیکاری و گرسنگی که فاجعهی عمیق بشری را در پی داشته است، حذف کامل زنان از جامعه، به بند کشیدن، سرکوب، کشتارهای هدفمند نیروهای ملکی بهشمول زنان مبارز و فعالان مدنی، ایجاد فضای خفقان برای رسانهها، خبرنگاران و جامعه مدنی، حمایت و تقویت گروه های تروریستی و مهمتر از همه تقویت افراطگرایی و تبدیل شدن افغانستان به بستر امن تروریستان بینالمللی و تهدید باالقوه علیه امنیت منطقوی و جهانی که منجر به انزوای افغانستان از جامعه جهانی شده است، از عمده ترین مسایلی است که در زیر تسلط نا مشروع طالبان جریان دارد که شورای مقاومت ملی پیوسته نگرانی خود را در هریک از موارد یادشده ابراز داشته و از عواقب آن هشدار داده است.
با قدردانی از تلاشهای سازمان ملل متحد، از تهیه گزارشهای مستند در بارۀ نقض حقوق بشر توسط گزارشگر ارشد آن سازمان آقای ریچارد بنت و از تلاشها، رایزنیها و تهیه گزارش و ارایه پیشنهادهای مفید و مبتنی بر واقعیت عینی افغانستان توسط همآهنگ کننده ارشد آن سازمان در امور افغانستان، مواضع شورای مقاومت ملی در مورد قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد به شرح زیر اعلام می گردد:
اول: شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان، برای دسترسی به اهداف اساسی مندرج این قطعه نامه، از تلاش های مجدانه آقای فریدون سنیرلی اوغلو، ازعزم جامعه جهانی برای ایجاد تغییر در وضعیت افغانستان و از تعیین جدول زمانی برای اجرایی شدن این قطعنامه، ستایش مینماید و امیدوار است که پیامدهای آن نیز بر محور منافع مردم افغانستان، شکلگیری نظام فراگیر قانونی و برخاسته از اراده مردم و تامین صلح عادلانه، تحقق عدالت و ثبات دایمی گردد.
دوم: تعیین نماینده ویژه برای افغانستان از موارد قابل تأمل این قطعنامه است که شورای مقاومت ملی در طرح سیاسی خود آن را مطالبه نموده بود و با استوار به این باور که حل بحران افغانستان نیازمند ساز وکار سیاسی فراگیر با مدیریت و تسهیل سازمان ملل متحد، در هم سویی، هم فکری و مشارکت فعال همه طرفهای دخیل در قضیه افغانستان است، از آن سازمان درخواست می دارد که در تعیین نماینده ویژه برای افغانستان، دقت بیشتر بخرج دهد تا شخصی که برگزیده میشود، با افغانستان، اوضاع آن، بحران جاری، ریشه های بحران و عناصر تاثیرگذار بر وضعیت، آشنایی داشته و با بی طرفی کامل قضایا را پیگیری نماید.
سوم: شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان برای دسترسی به اهداف اساسی مندرج این قطعنامه، هماهنگی و همکاریهای متقابل هر چه بیشتر و مؤثر میان اعضای دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد را یک امر مهم میپندارد.
چهارم: انزوای افغانستان از جامعه جهانی، چهرهی خشنی از سرزمین ما را برای جهانیان به نمایش گذاشته است که عامل آن رفتارهای غیر انسانی و مخالف موازین حقوق بشری گروه مسلط است. ازینرو الحاق افغانستان به جامعه جهانی در موجودیت دولت فراگیر برخاسته از اراده مردم افغانستان درچوکات قانون امکان پذیر است که شورای مقاومت ملی از هرگونه پروسۀ فراگیر سیاسی که منجر به تامین صلح عادلانه، تحقق مردمسالاری در پی ایجاد نظام فراگیر همه شمول مبتنی بر اراده مردم گردد، حمایت میکند.
پنجم: حقوق بشر، به ویژه حقوق دختران وزنان با محرومیت آنان از آموزش؛ کار و در نهایت حذف کامل آنان از جامعه و اعمال اپارتاید جنسیتی، در بند کشیدن، سرکوب و کشتارنیروهای امنیتی پیشین، فعالان مدنی، علما و حذف پیروان مذاهب شیعه و اسماعیلی، مظالمی است که گروه طالبان برخلاف تمام موازین حقوق بشری به آن مبادرت ورزیده اند. پایان دادن به موارد یادشده، آنچنانی که در طرح نجات کشور از بحران به عنوان نقشه راه این شورا، تذکر رفته است، نیازمند تغییر وضعیت کنونی است که خوشبخاته در قطعنامه سازمان ملل متحد نیز به آن پرداخته شده است.
ششم: بحران انسانی حاکم در افغانستان نیازمند رسیدگی فوری جامعه جهانی است و شورای مقاومت ملی ضمن استقبال از رسیدگی به نیازمندان امداد رسانی، درخواست مینماید که زمینههای حیف و میل این کمک ها توسط طالبان از طریق روشهای مدیریتی مستقل، گرفته شود.